Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pryč s klíšťaty

Napadení blechami

Jsou nejčastějšími parazity psů a štěnat.Když se váš pes neustáole drbe nebo se u někoho objevila vyrážka,byl pravděpodobně napaden blechami.Když psa neboštěmě poštípou blechy,objeví se červená vyrážka nejčastěji na ocase nebo po stranách zadních nohou.Při mírném infekci můžete použít šampon nebo mýdlo na blechy.Ale pokud je to vážné,musíte vzít nového psa  okamžitě k veterináři a nechat ho ošetřit.

Klíšťata ne !

Klíšťata jsou po blechách 2. nejčastějším psím parazitem.Zvláště je hledejte v uších,na hlavě a v záhybech všech tlapek.Nejen,že jsou klíšťata nebezpečná sama o sobě,ale pokud nejsou odstraněna,mohou způsobit infekci.K odstranění můžete použít pinzetu,ale buďte velmi opatrní,pokud je klíště hluboko zakousnuté.Vždy si při vytahování klíšťat berte rukavice.

Hmyz a štípnutí

Je spousta druhů hmyzu,které otravují psy a štěnata.Mouchy jsou jedny z nich a dokážou být urputné.Mohou psa poštípat do uší nebo na krku a zanechat červené fleky.Pokud najdete na kůži nějaké štípance,namažte je antiseptickým krémem.Také psa nepouštějte ven  v největším horku během dne.Další hmyz,se kterým se mohou setkat,jsou vosy.    

Typy:¨Pro odstranění blech používejte vždy hřeben z hustými zoubky.Blechy se snadno zachytí mezi zoubky.Pak hřeben namočte do mísy z vodou.Ta blechy okamžitě usmrtí.