Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nebezpečí v domácnosti

Jed

Jed na krysy a šváby,zrovna tak jako insekticidy,by měly být skladovány mimo dosah mazlíčků.Kdyby si je spletli s jídlem a požili je,může jim být velmi špatně a mohou i zemřít.Také veškeré léky se doporučuje ukládat mimo jejich dosah.Nedávejte psovičokoládu.Ve větším množství ho může otrávit!

Na zahradě

Také rostliny na zahradě by měly být pečlivě vybrány.eměly by obsahovat žadné látky nebezpečné pro vašeho psa či štěně.Také zajistěte,aby na zahradě nebylo pro psa dostupné chemické hnojivo či pesticidy.Pokud pes požije jakéholi množství těchto látek,okamžitě ho vezměte k veterináři.

Nebezpečí udušení

Všichni psi milují kosti,ale dávejte pozor,ať pes nekouše žadné vařené nebo staré kosti,rozpadají se na malé ostré odštěpky,které mohou psa zadusit.Za stejného důvodu nikdy nedávejte psovi kuřecí nebo jakéholi ptačí kosti.Při koupi  žvýkacích hraček pro psa se vždy přesvědčte,že neobsahují malé častí,které mohou odpadnout.při spolknutí mohou tyto části pssa nebo štěně zadusit.

Častě dotazy

Je pro psa nebezpečná nemrzoucí směs?

Nemrzoucí směs obsahuje sladkou chemikálii ethylenglykol,ta zvířataláka..Je ale velmi jedovatá,zakže ji uchovajte mimo zvířata.