Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak na torzi žaludku?

Torze=přetočení,smrtelné nebezpečí.Umírají pokud během krátké doby nejsou operovaní.Ke smrti dochází k selhání kardiovaskulárního systému.U velkých psů.

Hlavním nebezpečím je potrava.Granule s více obilovin než bílkovin zaručují vyšší riziko. Proto se vyhýbejte levným krmivem a granule kde převažují rostlinné bílkoviny.A pozor na množství vody vypité po jídle.Dbát na velké psi s úzkým a hlubokým hrudníkem jako je setr či baset.

Příznaky=)zvětšení objemu břicha,ztuhlé břicho bolestivé na dotyk,zvracení pěny či tekutiny,nadměrné slintání,pití víc než dřív,které je posléze bolestivé na dotyk,zvracení pěny nebo tekutiny,červené nebo bledé dásně,rychlé dýchání a jiné.Přznaky následují rychle za sebou.A při káždém podezžení na přetočení je nutné okamžitě navštívit veterináře.Snažte se psovi zabránit rychle jídlo zhltat a to tak,že mu to budete dávat odděleně.Misky s vodou a krmením umístěte do výšky hrudníku,ne na zem.Min. 2 hodiny po jídle by měl být v klidu.Různé hopsání, běhání a hrátky už nejdou.Psa nekrmte po pohybové aktivitě-čekejte hodinu.Při procházkách po úsecích dávat vodu.