Jdi na obsah Jdi na menu
 


Endoparaziti

Škrkavky

tráví život tím,že plavou uvnitř psích jater,srdce a plic.Když dospějí,najdou si domov v tenkém střevě,kde využívá potravy,kterou pes přijímá.K příznakům naznačujícím nákazu patří plynatnost,značný nárust chuti k žrádlu,průjem nebo otoky.

Bičíkovci

Lze je najít ve tlusté mstřevě,kde se rovněž rozmnožují.Psi se jimi mohou nakazit,když pozřou nakažené výkaly jiných psů.Někdy se pes nakazí poté,co na infikovaný exkrement jiného psa šlápne a pak si olízne tlapky.Můžou způsobit průjem,krvavou stolici,vyschlou srst a zvýšenou chuť k jídlu.

Tasemnice

POdobně jako jiní paraziti může i tasemnice způsobit u psa zvýšenou žravost,spojnou však s úbytkem váhy,a záňětem konečníku.V řitním otvoru mohou být viditelné-vypadají jako kousky bílé rýže a v psí stolici jsou snadno k rozeznání.Někdy mohou dokonce vycházet i z uší.

Měchovci

K příznakům nákazy patří plynatost a suchá lámaná srst.Tito paraziti tráví většinu času konzumací potravy,které psi sežerou.Sají psům krev.

Giardie

Tito střevní paraziti z pravidla číhají ve vodě-v jezerech či rybnících.Pes se může náhodně nakazit při plavání.Jakmile giardie pozře,uchytí se paraziti na vnitřní sliznici tenkého střeva.Způsobuje záňět,stolici pokrytou šlemem,úbytek váhy a otoky.

                                           Giardie