Jdi na obsah Jdi na menu
 


Drby,drby v kožíšku!

Parazity žádný pes nemá v lásce už kvůli odsávání krve a svědění.Hrozí i nebezpečí nákazou tasemnice,která je pak přenositelná na psa.Klíšťata mohou psa nakazit viry a bakteriemi. Prakticky trvalou svědivost mají na svědomí zákožky.Měla by být pravidelná kontrola a přo nakažení je nutné odhmyzení i psa a pelechu.Existují přípravky,které pejskovi pomůžou a kdo chce tomu rovnou zabránit jsou i přípravky proti výskytu parazitů. Nezapomínejte na okolí kolem pejska,aby se problémy stále nevracely. I když si myslíte, že pejsek blechy nemůže dostat určitě jsou v okolí i jiní pejci.Vysvětlení svědění je,že byla tanedbaná čistota srsti a naopak přehnané čištění jsou stejné.Důsledkem je  podráždění pokožky nebo v nejmenším případě její přesušení nebo naopaknadměrná tvorba kožního mazu. To vše může psát dovádět k drbání..Srst je potřeba udržovat vlhkou,protože sucho ji nedělá dobře.

"Neurozy"=další možná příčina.Na začátku je citový stres(samota,nezaměstnanost energie).Pocity svědivosti jdou do svědivého uzlu=to je místo,které si olizuje a vykusuje.Známá je u velkých psů. Nový problém je přecitlivělost na složku v krmivu.Nejčastěji jsou to bílkoviny z vajec,mléko, maso atd.

Alergie nebo atopie

Je to výsledek špátné funkce imunitního systému,výsledek je dlouhodobé drbání.Alergie je problémové období.Nejčastěji jsou napadané boky,slabiny a podpaží.

Nejlepší řešení je určitě návštěva veterináře.