Jdi na obsah Jdi na menu
 


Já chci ven!

Každý pes potřebuje pohyb aby byl ve formě a aby se nenudil.Množství,které potřebuje závisí na rase,nikoliv na velikosti.A samozřejmě podle věku.Mladí psi jsou přirozeně aktivnější než starší příbuzní.

Psi oceňují pravidelný čas a rychle poznají,kdy je budete brávat ven.Právě procházky jsou nejlepší čas pro socalizace.Taky poskytují příležitost trénovat a bližší seznamení.Psovi se nebude líbit,když změníte čas procházky.

-Než odejdete z domu,vezmětě psa na procházku.Když jse pes bude nudit svoji energii využije nejspíš na drápání po stěnách a žvýkání různých věcí.

-Jestliže pes zůstává při procházce vzadu,nepřiměřeně těžko dýchá a přestane očichávat zem,potřebuje buď pauzu nebo tekutiny.Jestliže ani nechce na procházku,může to být znamení onemecnění.

-Omezte procházky psa během horkého dně.Zvlášť za poledne.Především rasám s kraťoučkým čenichem,jako je pekinéz,boxer nebo buldoček,hrozí přehřátí.

-Neberte psa na vycházku před bouřkou.Většina psů se bouřky bojí a kdyby zaslechli hrom,byli by vyděšení a mohl by utéct.Radši ani nemysleme co by se stalo kdyby se nevrátil.

-Pes během procházky musí být pod kontrolou.Měl by mít výcvik aby poslouchal povely.Odměňte ho,když vás netáhne za vodítko.