Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozhovor-dogdancing

Snad každý si pamatuje na Alenu Smolíkovou a její fenku Keysi ze soutěžě Talentmania.

Proč jsi se rozhodla příhlásit do soutěžě?

Nejdříve mě oslovila sama televize,jestli bych neměla zájem se sama zúčastnit.POtom mě začali přemlouvat kamarádi a nakonec sem to byla já.Hlavně proto abych zviditelnila dogdancing,protože tomu to sportu se věnuje málo kdo a jásem ho chtěla pozvednout.

Věnuješ se výcviku psů už dlouho ?

Patnáct let, z toho deset let dogdancingu.

Jak vypadala příprava ?

Nijak zvlášť sem se nepřipravovala až na sestavu "piráti z Karibiku",která vznikla speciálně pro Talentmánii.Jinak v ostatních kolech sem použila naše staré sestavy.

Nebála ses toho jak bude Keysi reágovat ? Byla to velká show,všude lidé a rámus.

Ze začátku sem se obávala,ale věřila sem,že to Keysi zvládne.Je zvyklá na různé akce,kde je velký hluk,a nikdy s tím problém neměla.Většina psů by jse nedokázala soustředit ale Keysi je výjimečná.Jediné co moc nezvládla bylo,když se vyhlašoval vítěz a kolem nás byl ohňostroj.Střelby se totiž bojí a tak to snášela špatně.

Měla jsi trému předstoupit před kamery ?

Ze samostného vystoupení jsem trému neměla,Keysi je spolehlivá,navíc jsme vše před živým přenosem zkoušely.Největší trému jsem měla při rozhovorech,nevěděla jsem,na co se mě budou ptát,a děsila jsem se,že nebudu vědět,co odpovědět,a ztrapním se před celým národem.

Kterého z pototců si měla nejraději ?

Všichni byli milí.Největší respekt jsem měla z pana Habery,ale nás chválil.Nejradši jsem měla Adelu Banášovou,ta za námi přišla do zákulisí zeptat se jak to Keysi snáší.

Šla bys znovu do takové soutěžě ?

Ano.

Co bys dělala kdybys vyhrála 1. místo ?

Nad tím jsem moc nepřemýšlela,protože sen nepočítala s tím,že bych mohla vyhrát.

Jak dlouho trvá takový výcvik v tanci ?

Záleží jak na psovi,tak především na šikovnosti psovoda.Jednoduchou sestavu zvládnete se psem po roce tréninku,dostat však psa na velmi dobrou úroveň trvá minim. 3 roky.

Kolikrát týdně s Keysi trenuješ ?

V součastné době s ní moc necvičím.Spíše se věnuji výcviku svých štěňat.Cvičíme na zahradě či chodíme na louku.

Co považuješ za největší úspěch ?

Vítězství na Cruft,to je v dogdancingu nejprestižnější soutěž na světě.Byli jsme 1. neanglická tým,kterému se podařilo vyhrát.

                          

Zdroj:časopis BLESK nejPes