Jdi na obsah Jdi na menu
 


Já a mé druhé já terapeut

Výcvik psů pro canisterapii

Všichni psi i jejich majitelé,kteří se podobných programů účastní,musejí projít výcvik a posouzení,aby bylo jisté,žese pro podobnou práci hodí.Psi jsou cvičeni,aby jim nevadilo,že se v roli jejich pánů bude střídat víc lidí-někteří mohou zacházet o něco drsněji,než bývali zvyklí.Po úspěšném absolvování výcviku jsou si pečlivě vyšetřeni na přítomnost chorob přenosných na člověka. Teprve pak dostanou potvrzení,že jsou vhodní pro canistrapii. Také majitelé psů musejí projítpraktickou istruktáží a obdrží potvrzení,že se mohou canisterapii věnovat. Tato práce bývá dobrovolná a testovaní psů imajitelů se každoročně opakuje

Pomoc v nemocnici

pacientům bývá nabízena možnost návštěv psa a jeho majitele.U nemocných,kteří se podobných programů účastní,lze vysledovat podstatné zkrácení léčby.Terapeutičtí psi se často používají u dlouhodobě nemocných,jako jsou mladí lidé s poruchami přimu potravy,lidé s duševními chorobami,nemocní rakovinou,a v dalších oblastech medicíny, kde léčba většinou trvá velmi dlouho.

Společníci v pečovatelských domech

Obyvatelé domů s pečovatelskou službou si můžou užít návštěv psích terapeutů.Lidé s omezenou pohyblivostí mívají řídký kontakt se zvířaty,což může být zvláště frustrující pro ty, kteří předtím psa nebo jiného mazlíčka vlastnili. Může to vést až k depresím a dalším komplikacím. Návštěva psa může podobné problémy překonat.