Jdi na obsah Jdi na menu
 


Testíček

27. 1. 2012

1. Co je základním principem výcviku štěněte?

a) štěně je miláček rodiny a může si dělat, co se mu zachce

b) psi žijí ve smečkách a potřebují vůdce

c) štěně musí žít odděleně od zbytku rodiny

2.V jakém věku dosáhne středně-velký pes dospělosti?

a) v 7 letech

b) v 8 letech

c) v 5 letech

3. Kolikrát denně byste měli krmit 4 měsíční štěně?

a) 6 krát

b) 3 krát

c) 1 krát

4. Kolik různých živin je ve zdravé výživě psa?

a) 10

b) 20

c) 50

5. Co je výhodou kartáčování srsti psa? (2 odpovědi)

a) kartáčování zbaví srst jakýchkoliv blech

b) zbaví srst nepříjemného zápachu

c) pomáhá to udržovat psa čistého

d) pomáhá to socializaci psa

6. Jaký psí smysl je nejdůležitější, když jde o výběr jídla?

a) Zrak

b) Čich

c) Chuť

7. V jakém věku se zastaví růst velkých psů?

a) Ve 20 - 24 měsících

b) V 15 – 18 měsících

c) Ve 12 – 14 měsících

8. V jakém věku se objeví u psa trvalý chrup u psa?

a) Okolo 12 měsíce

b) Okolo 8 měsíce

c) Okolo 5-6 měsíce

9. Kolik zubů by měl mít dospělý pes?

a) 42 zubů

b) 32 zubů

c) 38 zubů

10. Je odčervení psa opravdu důležité?

a) Ne, stačí to, že pes jí trávu.

b) Ne, stačí, že psa pravidelně zbavujete blech.

c) Ano a to pravidelné odčervování.

11. Kolik povelů si může pes zapamatovat?

a) 30 povelů

b) 60 povelů

c) 90 povelů

12. Co je nejdůležitější, když dáváte psovi nějaký povel?

a) Tón hlasu

b) Použité slovo

c) Užité gesto

 

 

 

 

 

Výsledky 

1.B

2.A

3.B      

4.C

5.C,D

6.B

7. A

8.C

9.A

10.C

11.C

12.C

13.C

14.C

15.A

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA