Jdi na obsah Jdi na menu
 


Anglický foxhound

27. 12. 2011

Velikost- výška:psi 55-62,5 cm,feny 50,5-60cm ,váha:29,5-31,7kg.

Srst :krátká a tvrdá

Péče o vzhled:minimální

Výcvik:středně náročný

Průměrný věk 11 let

Zbarvení: černé,tříslové a bilé v jakémkoliv kombinaci

Další znaky:Je poměrně mohutný pes se vznešeným držením těla,které umocňuje ocas šavlovitého tvaru.Má dlouhé, rovné a silné končetiny zakončené charakteristickými kulatými kočičími tlapkami.Navzdory své robustní stavbě těla nepůsobí anglický foxhound těžkopádně. Hlavu má zaoblenou a prodlouženou, čumák rovný a široký.Zaujme velkýma hnědýma očima a hrdým, ale příjemným výrazem, který dotvářejí jeho k lícím přiléhající dlouhé,široké uši.

Byl jsem potomkem těžšího svatohubertského psa a dalšího,dnes vymřelého psa talbota.Svatohubertský pes dostal své jméno po biskupovi z Liege,později po svatém Hubertovi,patronovi lovců,a do Anglie byl přivezen Normany v 11.století.Hlavní mojí funkcí  je lov lišek v doprovodu lovců na koních.Jsem schopen pracovat v nejrůznějším terénu i několik hodin bez přestávky.  

Povaha a péče

V Anglii nejsme my silní,živí a hluční psi nikdy chování jako mazlíčci,ale jen jako součásti jednotlivých loveckých smeček.Nemohu být zakoupen jednotlivcem a oproti americkym foxhoundům se vystavuji pouze na specialních mysliveckých výstavách.Někdy se však můžeme setkat s jednotlivými štěnaty,která jsou před návratem do smečky zvykána na různá úskalí pohybu po veřejných cestách.

english_foxhound_puppy.ashx.jpg